Els tallers

Més informació

TALLERS DE MÚSICA_
ACORDIÓ DIATÒNIC: dilluns, dimarts i des de les 17h. Professors Aleix Armengol, Marc del Pino i Cati Plana.
Iniciació: treball sobre repertori bàsic, per orientar-se i prendre un primer contacte.
Nivell Mig: ritmes bàsics, coordinació de les dues mans i exercicis amb una fila. Repertori de temes senzills de l’àmbit dels països catalans.
Nivell Avançat: treball creuat i ornamentacions. Enriquiment del treball de la mà esquerra. Repertori amb veus acompanyants. Introducció a la improvisació.

TALLER DE CANÇÓ TRADICIONAL I POLIFONIA : dimecres de 19h a 21h. Professor Xavi Rota.
Interpretem en grup cançons tradicionals i populars dels Països Catalans, d’ Occitània i del Mediterrani. Cantem de gust d’una manera lúdica i espontània. És una Introducció a la Polifonia Popular.

DOLÇAINA VALENCIANA: dimarts des de les 17h. Professor Andreu Juan
El curs es basa en l'aprenentatge d'una tècnica correcta de respiració, embocadura, digitació... a través del repertori tradicional fins al més modern. Treballem l'oïda i la lectura, i ens endinsem en l'expressió i la improvisació atenent els diferents nivells de cada alumne.

GAITA GALLEGA: dijous de 19.30h a 21 h. Professor Raúl Lacilla.
El taller consisteix en adquirir un bon coneixement  de la tècnica de l’instrument: control de la pressió de l’aire, afinació i ornamentació, a més d’una aproximació al repertori propi de la gaita, tant tradicional com d’autor, a través de peces adaptades al nivell. L’aprenentatge es du a terme combinant l’estudi de partitures i de la manera tradicional: mirant els dits.

GRALLA: dilluns o dijous des de les 17.30 h. Professor Eduard Casals.
Aprenentatge de tècnica de respiració, posició dels llavis, tipus de canyes. Història i organologia de l’instrument. Repertori i integració natural en les formes d’interpretació individual i col·lectiva.

PERCUSSIÓ: dilluns des de les 18.00 h. Professor Jordi Barbet “Kami”
Instruments de percussió de membrana tradicionals del nostre entorn: el bombo, el tabal i la caixa. Dirigit tant a qui vulgui començar l’aprenentatge de l’instrument com a nivells més avançats. Treball col·lectiu sobre patrons i acompanyaments tradicionals per a grups de gralles, percussió sola, grups de tabalers i altres instrumentacions. Aprenentatge de la tècnica de solista i la creació d’un llenguatge propi.

RONDALLA: GUITARRA i INSTRUMENTS DE PUA: dijous a les 18.00h. Professor Joan Miró.
Introducció a les tècniques pròpies de cada instrument. Acompanyament harmònic i aprenentatge d’escales. Rondalla en grup amb músiques d’arrels diverses.

SAC DE GEMECS: dimecres des de les 17 h. Professor Jordi Vallverdú “Xufu”.
Iniciació: Introducció al món de les cornamuses. Posició. Notació específica del sac. Organologia i manteniment de l’instrument. Introducció als ornaments. Treball sobre ritmes binaris i ternaris.
Nivell Mig: Aprofundiment en el treball de bordons, digitacions alternatives i tècnica bàsica. Repertori d’arreu dels països catalans i noves composicions.

VIOLÍ: dimarts o dijous des de les 17 h. Professora Aniol Nebot
El violí com a eina de sociabilitat i de gaudi amb una funció principal: fer ballar. So, rítmica de la dansa, construccions de veus, variació, personalitat, ornamentació o podorítmia són alguns dels aspectes que treballem. És un format de sessió col·lectiva en què es fa l’aprenentatge d’oïda. Hi ha material de suport. Cal dur l’instrument i és molt recomanable una eina d’enregistrament sonor.

CÚMBIA I VALLENATO AMB ACORDIÓ DIATÒNIC: dijous a partir de les 18 h. Professor Leon Nieves
Taller de nivel bàsic i avançat en què s’aprendran diferents temes de cúmbia i vallenato explorant i profunditzant en les seves diferències i similituds. Descobrireu els secrets i característiques pròpies d’aquesta música per aplicar-les a la interpretació. Es faran exercicis per incorporar el baix de forma progressiva i amb explicacions rítmiques i harmòniques. El repertori es decidirà entre tots els participants tenint en compte el nivell de cada grup

TALLER DE CASTANYOLES: dilluns de 18 h a 19 h. Professora Andrea Jiménez
Aquest taller va dirigit a balladors i músics que vulguin entrar en contacte en el món dels instruments de percussió a través de les castanyoles, un instrument que avui en dia és encara un gran desconegut i l'acompanyant per excel·lència de moltes de les danses del repertori folclòric ibèric. Plantejarem les sessions com a pont entre l'estudi musical i l'estudi del moviment gràcies al toc de les castanyoles.

FORMACIÓ DE GRUPS INSTRUMENTALS
SESSIONS IRLANDESES “low sessions”: dimarts a les 21 h. Professor Marc del Pino
Sessions setmanals en què es treballarà repertori irlandès tradicional i de composició en grup instrumental. Hi seran benvinguts instruments com: acordió, whistle, flauta, violí, guitarra, bouzuqui, mandolina, banjo, uilleann pipe, bodhran... El taller es planteja com un assaig de grup en el qual s’aprendrà un tema nou per sessió i, a més, es repassaran els que ja s'han fet en les sessions anteriors. El repertori constarà de Reels, Jigs, Hornpipe's, Waltes...

MÚSICA DE BALL: dijous de 18.30 h a 20.30 h. Professor Joan Miró
Grup instrumental variat (cordes, percussió, vents, acordions, veus...) treballant amb un repertori tradicional des d'una perspectiva moderna, posant especial èmfasi en l'harmonització, l'arranjament i la improvisació, així com en generar un espai creatiu on pugueu aportar composicions, arranjaments, variacions...

CÚMBIA I VALLENATO: dimecres de 18.00 h a 19.00 h. Professor León Nieves
Taller per gaudir d'aquests gèneres aprenent els seus patrons rítmics i les seves característiques principals. Per aquelles persones que volen aprendre els conceptes bàsics de percussió menor (caja, guacharaca, maraques, tambora, llamador, alegre), guitarristes, acordionistes i cantants. Tocarem i cantarem cançons familiars per gaudir, al final de cada trimestre, d'un repertori complet.


TALLERS DE DANSES_
BALL FOLK CATALÀ: dilluns 19h a 21.00h. Mestre de dansa Xavi Rota.
Danses del cançoner tradicional i popular català, balls que omplen places i danses adscrites als gèneres més estesos de la geografia catalana i Occitània: Bolangera, Ball Pla, Jota, Ball de bastons, Corrandes, Gitanes... danses col·lectives i de parella: masurca, xotis...

DANSES  DEL MÓN: dimecres. Mestre de dansa Ramon Cardona.
Nivell 1*: 19h a 20.30h   //   Nivell 2: 19.45h a 21.15h
Nivell 3: 20.30h a 22h    //    Nivell 4: 21h a 22.30h
(*) Degut al caràcter seqüencial de l’aprenentatge, el  “nivell 1”  NO serà accessible al 3r trimestre

S’aprenen els balls de parella més habituals als balls folk, a més de contra danses i balls col·lectius de repertori internacional, de dificultat adequada a cada nivell.

DANSA  IRLANDESA: dimarts de 18.45 h a 20.45 h
Nivell inicial. A partir de 4 anys
La dansa irlandesa És una combinació excel·lent d’exercici fiísic i de tradició. S’ha estès arreu del món gràcies al fenomen de Riverdance que l’ha donat a conèixer per l’impacte que causen els seus ritmes percussius i moviments ràpids amb els peus. Oferim nombroses activitats i experiències, dins i fora del país per tal que cada alumne pugui triar la seva formació segons els seus interessos personals.