19.00 hÂ
Namorala Pandereteiras
Fa anys, Namorala Pandereteiras ens ofereix un taller i una mostra del repertori i la tècnica que les pandereteiras gallegues feien servir per fer balls i compartir vivències. Aquesta prà ctica, que en plena era digital ens pot semblar anacrònica, ens convida a nou a compartir amb els nostres veïns allò que ens fa feliços, denunciar allò que no ens agrada i sobretot cantar. T'animes a agafar una pandereta i aprendre els fonaments d'aquesta prà ctica?
No cal inscripció prèvia.
En acabar el taller, part de l'alumnat del taller anual de pandereta gallega del CAT Tradicionà rius farà una petita demostració del que han après aquest últim curs.
Instagram
21.15 h
Kabum
Kabum és el grup de percussió resident al Centre Artesà Tradicionà rius (CAT). Una colla de tabalers i tabaleres nascuts a la Vila de Grà cia, que parteixen de ritmes tradicionals d’arreu del món —des de sonoritats mediterrà nies i llatines fins a influències africanes o brasileres— i els barregen amb llibertat per crear un repertori heterogeni i festiu que recorre sovint els carrers de Grà cia, però que ha passat també per desenes de festes majors de diferents pobles i barris.
Instagram
21.30 h
Bufalodre
Bufal3odre
Bufalodre celebra trenta anys de música, recerca i festa amb un concert molt especial. Creat el 1994 per Iris Gayete (flabiol i tamborino) i Francesc Sans (cornamusa), el grup ha esdevingut un referent de la música tradicional catalana, combinant l’ofici d’intèrprets amb una intensa tasca de recreació i difusió.
Amb motiu d’aquest 30 aniversari, Bufalodre presenta una actuació carregada d’energia, acompanyats d’una secció de metalls i amb arranjaments del reconegut compositor Àlex Cassanyes. El repertori recorre peces emblemà tiques com El Ball de les Gitanetes de PenÃscola, una reinterpretació balcà nica de Xavier el Coixo o un homenatge als xeremiers mallorquins, sense oblidar les noves creacions que obren camins cap al futur.
Al llarg de tres dècades, Bufalodre ha actuat en els principals festivals del paÃs —Cornamusam, FIMPT, Fira Mediterrà nia, Tradicionà rius— i ha acompanyat seguicis i festes patrimonials arreu dels Països Catalans i d’Europa. Ara, amb el mateix entusiasme del primer concert a Arbúcies, tornen a l’escenari per fer sonar la seva festa.
Bufalodre són Iris Gayete: flabiol i tamborino · Francesc Sans: cornamusa; i la banda Marc Anglès: trompeta · Juan Beneito: trompeta · VÃctor Rubén: trombó · Carles Lorente: tuba · Marc Vall/Roger Melchor: percussió
23.15 h
Lhi Balòs
Actius des del 2006, Lhi Balòs porten des del Piemont: la patchanka d’Oc, una fusió de músiques del món amb melodies tradicionals occitanes, ska, reggae, balkan-folk i electrònica. Amb una trajectòria que reflecteix vitalitat cultural, rigor musical i esperit obert, el grup ha esdevingut una referència en la renovació de la música popular d’arrel.
Al llarg dels anys han compartit escenari amb artistes com Goran Bregovic i han trepitjat festivals d’Ità lia, França i Catalunya. La seva música, a més de festiva i contundent, no perd mai de vista la reivindicació de la llengua, la cultura i el territori, alternant cançons iròniques amb d’altres de més reflexives i combatives.
El 2019 publiquen M’en vau, un disc que obre una nova etapa creativa. El 2021 celebren els seus quinze anys com a grup amb un nou espectacle en directe, i enregistren Triste es lo cèl, una col·laboració transpirinenca amb Alidé Sans i Paulin Courtial, unint Alps i Pirineus a través de la música.
El 2023 estrenen L’Ase, una cançó amb rerefons antropològic i polÃtic, que utilitza el ruc com a metà fora d’una societat que imposa rols i estereotips, però també com a sÃmbol de resistència i llibertat. Aquesta peça anticipa el seu nou treball discogrà fic, BEICA!, presentat durant la gira d’estiu.
Amb Lhi Balòs, la tradició i la innovació van de bracet en un directe que celebra la música com a eina de transformació i festa col·lectiva.
Simone Marenchino: veu, clarinet, flautes i cornamusa
· Giuseppe Notabella: trompeta
· Filippo Ansaldi: saxòfons
· Elia Zortea: trombó
· Stefano Bertaina: acordió i cors
· Ettore Longo: guitarra acústica i guitarra clà ssica
· Michele Bruna: baix i contrabaix
· Daniele Crocchioni: bateria
PÃ gina web
Instagram